wtorek, 26 kwietnia 2016

Chleb Łęgowski


Chleb jest nieodłącznym elementem na wielu polskich stołach. Nasze babcie wypiekały go samodzielnie. Dziś niestety musimy ograniczyć się do asortymentu, który oferują nam markety. Nie każdy ma możliwość zakupić prawdziwy, zdrowy chleb na naturalnym zakwasie.

Dzisiejszy wpis ma na celu polecenie akcji crowdfundingowej:


Paweł ma marzenie i silną motywację aby je zrealizować. Chce stworzyć piekarnię, w której będzie sprzedawać wysyłkowo prawdziwy Chleb Łęgowski, według tradycyjnego przepisu. 

Wydaje Ci się to bez sensu, bo najtańszy chleb z marketu może wyschnąć lub spleśnieć już na drugi dzień? Chleb Łęgowski można spokojnie spożywać jeszcze po 5 dniach od wypieku, także spokojnie, nie ma obawy o jego trwałość.

Paweł zbiera na profesjonalny piec do wypieku. Na stronie akcji znajdziecie więcej info o chlebie, piekarzu oraz sporo recenzji produktu. Także zapraszam wszystkich fanów pieczywa do wzięcia udziału w zbiórce, oraz do rozesłania informacji o niej wśród znajomych :)

1 komentarz: